EĞİTİMEĞİTİM

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın “Genç Bilim İnsanı” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nın “Genç Bilim İnsanı” Ödülleri, İstanbul’da düzenlenen bir törenle Verildi

Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan vakfın yönetim kurulu başkanı Yusuf Doğan, bilimsel alanda yaşanan kuraklığa karşı bir çoban ateşi yakmaya çalıştıklarını söyledi. Doğan, Genç Bilim İnsanı yarışmasının kurumsallaştırılacağını ve geleneksel hale getirileceğini ifade etti.

Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen ödül törenine akademisyenler, sanatçılar, ödül kazanan genç bilim insanları, siyasetçiler ve çok sayıda konuk katıldı. Ödül töreni vakfın yönetim kurulu başkanı Yusuf Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Doğan, bu ödül töreninin arkadaşları Vayiç ailesinin genç yaşta trafik kazasında vefat eden oğulları Serkan Vayiç’in anısına ithaf edildiğini söyledi. Yarışmaya katılan eserleri okuduğunu ve genç kuşaklara olan güveninin tazelendiğini belirten Yusuf Doğan, üniversitelerimizin dünya sıralamasında yer alamadığını, bilimin ve sanatın kuraklaştırıldığını ifade etti. Ortak yaşam vakfının hedeflerinin emekten, özgürlüklerden, adalet ve demokrasiden yana olanların örgütlü olarak mücadelesine katkı sunmak olduğunu belirttiği konuşmasında, yarışmaya katılan genç bilim insanlarına ve aday değerlendirme kurulunda yer alan akademisyenlere teşekkür etti.
Ödül alan genç bilim insanları da törende birer konuşma yaptılar. Ailelerine, hocalarına ve vakfa teşekkür eden ödül sahibi genç bilim insanlarının konuşmaları zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Törene katılan Şişli belediye başkanı Muammer Keskin ve CHP eski milletvekili Ethem Cankurtaran yarışmayı kazanan genç bilim insanlarına teşekkür ederek belgelerini ve plaketlerini verdiler. Törene çok büyük ilgi gösteren konuklar kokteylde sohbet etme imkanı buldu.

2019 yılında Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’ndan ödül alan genç bilim insanları ve eserleri şunlar:

Poyraz Kolluoğlu’nun, A 21’st Century Protest “REPERTOIRE”: İstanbul’s Gezi CommuneandTheAffective Dynamics of Urban SocialMobilization ve Nagehan Tokdoğan’ın İletişim Yayınları tarafından basımı da yapılan Türkiye’de Sembolik Siyasetin Duygusal Tezahürleri: Yeni Osmanlıcı Anlatının Duygu Haznesi adlı çalışması. Ödül değerlendirme kurulu iki çalışmanın da teşvikle ödüllendirilmesini kararlaştırdı. İki genç akademisyen Orhan Kahya ve Ergin Ekinci’nin “InTheirOwnWords: School Lives of ChildrenWith An ImprisonedParent,” adlı makalesi ile Uğur Can Köşk’ün Uluslararası Göçler ve Toplumsal Cinsiyet Eksenli İstihdam Biçimleri başlıklı tezi ödüllendirildi.