EDİTÖRDEN

Küresel Gazeteciler Konseyi 4.Yaşını Kutladı

Küreseciler Konseyi 4.Yaşını Kutladı

(Ahmet Coşkunaydın)-

Ülkemizin tanıtımı, kültür mübadelesi ve Dış ülkelerde Kamuoyu etkinliği yaratmak amacıyla yola çıkan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) yaş gününü kutladı.

Konseyin İstanbul ofisinde yapılan kutlama töreni ve etkinliğine, çok sayıda konuk katıldı. İş Dünyası, diplomat ve medya mensubu ile diğer konukların yer aldığı kutlama ve etkinlikte, konseyin ülke içi ve dışında bugüne kadar yaptığı etkinlikler ile kamu diplomasisine katkıları KGK Başkanı Mehmet Ali Dim tarafından dile getirildi.

Mehmet Ali Dim yaptığı kutlama konuşmasında,’ Bizler yüklendiğimiz bu kutsal görev uğruna birçok ülke ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda olumlu adımlar atılmasını sağladık. Medyalar arası sağlıklı ilişkiler oluşturduk. Bu doğrultuda çok yakında saygın medya mensuplarımızla Rusya’nın TASS Ajansı konuğu olarak Rusya’ya gideceğiz. Oradan da çok olumlu ve yapıcı sonuçlarla döneceğimize inanıyorum.’ dedi.

Kutlamalara, Bangladeş Parlamentosu Senyor Sekreteri K.M Abdus Salam, Gana Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Salamatu Yakubi, İstanbul Avukatlar Birliği Başkanı Avukat Metin Uracin, Bakırköy STK üyeleri ve onların onursal Başkanı Ülker Durukan, Çiçek Can, Reşide Oktay, Abdullah Tan, işadamı Cumhur Mumcuoğulları ile medya mensupları katıldılar. Kutlamalarda yer alanlar arasında, Türk Dostu film yapımcısı-rejisör Şakil Reja Efti ile Rusya’dan Anatoli ve Luda Orlova’nın yanı sıra, Beeo Propolis üst düzey yöneticisi Dr. Kubilay Irkan da yer aldı